Eagle Dynamics nám v posledních týdnech ukazuje stále více ze svého projektu DCS: AH-64D prostřednictvím krátkých upoutávkových videí. Jistě se v příštích týdnech dočkáme něčeho významnějšího. Mezitím máme nyní další pohled na 30mm řetězový kanon na AH-64D.

Popis od Matta Wagnera
Toto nové sneak peek video Matta Wagnera, zaměřené na funkce, nám přináší další podrobnosti o zbrani a o její simulaci. Area Weapon System (neboli AWS) se skládá z řetězového kanonu M230 střílejícího 30mm náboje jak vysoce explozivními dvojúčelovými střelami, tak i cvičnými náboji. Účinný dostřel je udáván na 1 500 až 1 700 metrů.

Z videa se také dozvídáme, že je k dispozici možnost naložit jako výzbroj 1 200 nábojů a že limity pro dávku lze nastavit prostřednictvím stránky zbraní.

Toto nové video následuje pár dní po videu s ukázkou řetězového kanónu M230, které tento týden přitáhlo velkou pozornost. Toto video bylo více zaměřeno na zvukový a vizuální zážitek z používání zbraně, zatímco Mattovo video se podrobněji věnovalo specifikacím a systémům.

Zde je pro srovnání předchozí video.